Jacqueline Trommel

Jacqueline TrommelOp de kleuterschool was de ‘boekenhoek’ al mijn favoriete plekje in het lokaal. Lekker bladeren, plaatjes kijken en er een mooi verhaal bij fantaseren. Voorlezen voor het slapengaan, het kon niet lang genoeg duren.

Mijn mooiste cadeau toen ik zelf had leren lezen: een abonnement op de bibliotheek. Geweldig, zo veel boeken en je mocht ze zo maar mee naar huis nemen! De liefde voor boeken en het genieten van het helemaal opgaan in een boek ontstonden al vroeg en zijn nooit meer overgegaan.

Lezen voor de lijst? Heerlijk toch!

Een studie Nederlandse taal- en letterkunde aan de Rijksuniversiteit Leiden was een niet meer dan logische keuze. Taalkunde was leuk, maar letterkunde geweldig.

Nu ben ik werkzaam als docent Nederlands in de bovenbouw van havo en vwo met als missie in ieder geval over te brengen dat lezen echt leuk is en dat er voor iedereen wel een boek te vinden is dat aanspreekt.

Ik ben getrouwd en ben moeder van vijf zonen die, hoe kan het ook eigenlijk anders, allemaal van lezen houden.

Lezen doe je meestal alleen, maar delen wat je raakt, of waar je juist je vraagtekens bij zet heeft zeker een meerwaarde en daarom vind ik het leuk om recensies te schrijven en mijn leeservaringen te delen met wie mijn liefde voor boeken deelt.