Dekker, Ted | Verboden

Over Willem van Hartskamp

Bibliofiel. Passie voor onderwijs. Fervent wandelaar.
4/5 - (1 stemmen)

VerbodenEen fraaie voorkant, een intrigerend plot, een nieuw schrijversduo. Welkom in de nieuwe trilogie: The Book of Mortals. Ted Dekker, de schrijver van de strijd tussen goed en kwaad, pakt de pen op met de wat minder bekende Tosca Lee. (auteur van Lucian en Chawa) Al eerder had Dekker een partnerschap met o.a. Paretti (Het Huis) en Erin Healey (Vuur). Het is altijd wat gewaagd om samen met een ander een boek te schrijven. Opnieuw is het hem gelukt een geslaagd verhaal neer te zetten.

Nu de wereld is ontsnapt aan de Apocalyps, breekt er een nieuw tijdperk aan. Alle bedreigingen voor de mensheid zijn verdwenen. Alle emoties ook. Op een na… Angst.

In een wereld die vredig is, maar waar tegelijk mensen worden geregeerd door de angst, ontdekt een man de diepe waarheid achter deze wereld. Het menselijk hart is ontdaan van alle emoties en de mensen zijn levende, geestelijk doden. Nadat Rom, de hoofdpersoon, een flesje oud bloed vindt, verstopt in een dagboek, neemt hij hiervan een slok en krijgt plotseling ongekende en oncontroleerbare hartstochten. Rom krijgt alle emoties terug. Hij is levend gemaakt door van het bloed te drinken. (symboliek!) Nu heeft hij de kennis (en de macht) om de mensheid tot leven te wekken. Maar dit is niet zonder gevaar. Het is in feite verboden. Verboden: een boek dat gaat over de rol van menselijke emoties tegenover de logica van de wetenschap.

Voor de Dekkerfans geen nieuwe inzichten, wel een spannend en origineel verhaal. Een wereld in de toekomst die trekjes vertoont van de Middeleeuwen is bizar. Dekker weet als geen ander beide ‘werelden’ te verbinden. Dekker is een meester in het vertellen van sprookjesachtige parabelen. Verhalen met een moraal. Maar dan wel gruwelijk spannend. Jammer is dat de romantiek in dit verhaal de vaart er enigszins uit haalt.

Bestel dit boek nu bij boekhandel Riemer en heb het morgen in huis! Riemer Boekhandel

Auteur: Ted Dekker
Titel: Verboden
Uitgever: Uitgeverij Kok - Kampen
Prijs: €
Bladzijden:
Recensent: Willem van Hartskamp
Genre: Fantasy
ISBN: 9789043500265
Waardering: Matig
Taalgebruik: Geen opmerkingen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.