Krabben, van der, Inge | Tot waar we kijken kunnen

Rate this post

tot waar we kijken kunnen

Inge van der Krabben (1972)  studeerde algemene letteren aan de universiteit van Utrecht, werkte als redacteur en communicatieadviseur voor diverse bedrijven en heeft haar eigen tekstbureau. Ze debuteert met haar roman Tot waar we kijken kunnen.

Tot waar we kijken kunnen is een roman die je een kijkje geeft in het leven van moeder en dochter die een moeizame relatie hebben. Dochter Janne is een gevoelige jonge vrouw met een drukke baan. Als ze mogelijk een kans op promotie heeft stort ze zich volledig in haar werk. Wanneer de promotie niet naar haar gaat, wordt het haar allemaal teveel en ze balanceert op het randje van een burn out. Ze zoekt hulp bij een psycholoog en realiseert zich dat ze nu pas leert om te denken en doen wat ze zelf wil. Altijd heeft ze maar de wil van haar moeder en de mensen om haar heen gedaan. ‘’Was er maar een keer dat haar moeder naar háár luisterde. In een andersom wereld misschien’’. Ze ervaart de relatie met haar moeder als verstikkend. Moeder Diana daarentegen heeft een totaal ander karakter. Haar dochter en zij zijn grote tegenpolen. Zij maakt zich totaal niet druk om wat andere mensen van haar vinden. Als blijkt dat zij kanker heeft weigert zich te laten behandelen. En gaat juist op zoek naar uitvluchtmogelijkheden zoals meedoen aan een talentenjacht en leren zwemmen. Als dochter Janne achter de ziekte van haar moeder komt, zorgt dit ervoor dat hun relatie verandert. In de tijd die hen nog rest gaan ze op zoek naar een nieuw evenwicht om de tijd die ze nog hebben zo goed mogelijk te benutten en mooie herinneringen te maken.

De eerste hoofdstukken van het boek zijn moeilijk door te komen. De perspectieven van moeder en dochter lopen door elkaar, zonder dat je duidelijk begrijpt in welke verhaallijn je zit. Dit maakt het eerste gedeelte van het boek warrig. Later worden de perspectieven wat overzichtelijker en begrijp je meer van de verschillende verhaallijnen beter. Positief aan het verhaal is dat het Inge van der Krabben gelukt is om een luchtig verhaal over een beladen onderwerp te schrijven

Bestel dit boek nu bij boekhandel Riemer en heb het morgen in huis! Riemer Boekhandel

Auteur: Inge van der Krabben
Titel: Tot waar we kijken kunnen
Uitgever: Ambo Anthos - Amsterdam
Prijs: €
Bladzijden:
Recensent: Henrike Mokken
Genre: Briefroman
ISBN: 9789026331411
Waardering: Matig
Taalgebruik: Geen opmerkingen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.